marți, 2 septembrie 2014

Sa ducem o statie de radiolocatie in curtea Academiei Fortelor Aeriene "Henri Coanda" Brasov !

Experienţa conflictelor din orice colţ al mapamondului a demonstrat că în domeniul militar radarele au devenit indispensabile în cadrul apărării antiaeriene a teritoriului naţional, acestea asigurând descoperirea şi urmărirea avioanelor agresoare, dirijarea aviaţiei de vânătoare şi bombardament, dirijarea rachetelor antiaeriene şi conducerea focului artileriei.
Sunt de apreciat preocupările pentru modernizarea şi achiziţionarea de avioane şi mijloace de foc antiaeriene, care necesită un efort financiar deosebit (şi poate imposibil de făcut) în viitorul apropiat, dar nu trebuie pierdut din vedere faptul că, pentru a fi combătute, mijloacele de atac ale unui eventual agresor trebuie descoperite, urmărite şi transmise la înştiinţare prin RADIOLOCAŢIE."
In curtea Academiei Fortelor Aeriene de la Brasov exista expuse avioane, elicoptere, tunuri si rachete antiaeriene care au fost si mai sunt in dotarea armatei romane. Nu se gaseste insa nici o statie de radiolocatie. Solicitam prin aceasta petitie distribuirea unei statii de radiolocatie (declasata) pentru a fi expusa in curtea Academiei Fortelor Aeriene alaturi de celelalte avioane si mijloace de foc antiaeriene. Daca Statul Major al Fortelor Aeriene nu dispune de militari care sa "stranga" si "desfasoare" tehnica respectiva ne putem mobiliza rezervistii si presta voluntar aceste operatiuni.
Sa ducem o statie de radiolocatie in curtea Academiei Fortelor Aeriene "Henri Coanda" Brasov !
Col. (r) Vasile Constantin